Известие

Collapse
No announcement yet.

конденз в двигателя-поправимо ли е

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• конденз в двигателя-поправимо ли е

Здавеите,моля за съвет ако някой е имал този проблем дали си струва да се ремонтира.наскоро си взех алфа 146 боксер установих че явно е била прегрявана почна да загрява и губи вода като махна капачката на маслото направо си пръска вода и остава слуз като от боза, незнам дали е нешто дребно или по сериозно но само да я отворят по сервизите ми искат сумати пари,бих рискувал защтото колата ми харесва а и в това състояние нестава й за продажба друг вапрос е дали и в сервиза ще я оправят нормално и незнам какво да правя.

Ако е прегрявана зна4и е издухала гарнитурата на главата струва от 25 има и за 60лв незнам труда колко пари е.Наи вероятно от там влиза вода в мотора.Дано сам ти полезен
    Alfa Romeo 146 2.0 Ti

Comment

Ако продължаваш да я караш така ще я съсипеш. Иди при lisan или при bobo.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

---
        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:30.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Провери си маслото, ако е като боза както каза колегата по-горе, значи имаш издухана гарнитура. Ако не е пукната или крива главата а е само гарнитурата може да се разминеш с до 150/160 лв. Не я карай така защото маслото вече няма почти никакви смазочни свойства и може да нанесеш по-големи щети!
          146 1.4 Boxer 90HP +-
          Ranault Scenic 1.6e 90HP+Метан

Comment

дигни щеката ако там маслото не е боза а си е нормално колата не загрява и не прекъсва .... нищо и няма на колата Когато се кара на къси разтояния се образува от вътрешна страна такава слуз бежаво бяла на капачката бърши и караи
            Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
            Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
            Alfa Romeo 145 1.4 16v
            BMW 520i E39

Comment

Първоначално публикувано от ALFA155Ts Покажи съобщение
              дигни щеката ако там маслото не е боза а си е нормално колата не загрява и не прекъсва .... нищо и няма на колата Когато се кара на къси разтояния се образува от вътрешна страна такава слуз бежаво бяла на капачката бърши и караи
              Да, и особено ако караш на газ зимата на къси разстояния.
              146 1.4 TS | '00 + LPG BRC Fly injection

Comment

Първоначално публикувано от ssveto Покажи съобщение
                Да, и особено ако караш на газ зимата на къси разстояния.
                точно ! с моя боксер оно време как си бях извадил акъла
                Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
                Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
                Alfa Romeo 145 1.4 16v
                BMW 520i E39

Comment

Мерси много за коментарите,наистина е на газ-фабрична brc, на старото масло не забелязах да е пресечено но може да са му слагали разни добавки а за новото все ощте немога да преценя изглежда като мръсно.Наи добре да я закарам при тези майстори за който спомена "tonev",бях намерил някакви адреси в модерно предградие но откакто се промени сайта не ги намирам така или иначе загряването може и да е от друго тъй като и незнам дали е нормално само едната перка да върти и имам чувството че върти на вън въздух вместо навътре към двигателя а когато не я карам водата не намалява значи няма теч.Относно гарнитурата наистина са евтини частите проблема е че един майстор в красна поляна ми обяви че взима само 1000лв за да я отвори от там нататък каквото излезнело затова не знаех какво да правя.

Comment

---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:30.
                    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Проблема е решен срещо 400лв на правилния майстор а не на разбирачи за 1000лв само за разглобяване

Comment

Я завърши темата като обясниш къде беше проблема ако може. Мерси!
                        145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

колеги, аз имах подобен проблем и се оказа, че главата е 'разядена' над гарнитурата и оттам пропуска, естествено само като загрее; неприятното беше, че не искаше да запали (поради насъбралата се вода в цилиндъра), а като върви - издухва всичко през ауспуха и всъщност губи охл.течност... 30 лв за шлайф, гарнитура и да е жив и здрав майстора
                          166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                          x145 1.6 boxer

Comment

Working...
                          X